Onze diensten


We leveren diverse diensten die je helpen bij de verkoop van je woning. Wij werken alleen in de volgende regio's:

 • Arnhem
 • De Liemers
 • Doetinchem


Energielabel woning


Een energielabel is verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning en is 10 jaar geldig. Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel bepaald op basis van NTA 8800. Dit energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van je huis. Daarnaast geeft het energielabel inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van jouw woning.


Mondil Planner is partner van een gecertificeerde organisatie conform de BRL9500 en kan hierdoor zelfstandig je woning voorzien van een juist certificaat. Om een certificaat te mogen voeren moet een bedrijf voldoen aan een aantal eisen. Die eisen zijn opgenomen in de Beoordelingsrichtlijn (BRL) ofwel het certificatie schema. Alleen als een bedrijf in het bezit is van dit procescertificaat kan het bedrijf energielabels registreren in de landelijke database van de RVO. Mondil Planner voldoet aan deze eisen.


Mondil Planner werkt regionaal volgens de nieuwste richtlijnen en voorschriften. Elk Energielabel die wordt afgegeven wordt geregistreerd in de database van de overheid (RVO)


Er zijn een aantal uitzonderingen waar geen Energielabel voor hoeft te worden afgegeven of objecten die wij niet kunnen en/of mogen voorzien van een label.


 • Monumenten zoals bedoeld in de monumentenwet of in de provinciale of gemeentelijke monumenten verordening
 • Alleenstaande gebouwen met een totale bruikbare oppervlakte van minder dan 50 m 2 (hiermee worden ‘vrijstaande’ gebouwen bedoeld)
 • Een gebouw dat onteigend is en vervolgens wordt gesloopt.
 • Een tijdelijk gebouw met een gebruiksduur van maximaal 2 jaar.
 • Kamerverhuur ( het energielabel geldt voor de gehele woning).
 • Tijdelijke verhuur korter dan 4 maanden aan dezelfde huurder, waarbij het verwachte energiegebruik minder is dan 25% van het energieverbruik bij permanent gebruik. Soms voldoet een recreatiewoning hieraan, maar over het algemeen zijn recreatiewoningen wel labelplichtig.
 • woning met een bouwjaar vanaf 2021.


Inmeten woning


Mondilplanner verzorgt ook meetrapporten en plattegronden voor gebruik Funda. Wij meten in conform de Branch Brede Meetinstructie (BBMI) die een afgeleide is van de NEN2580. Alle woningen die worden ingemeten door Mondil Planner voldoen aan de richtlijnen zoals opgesteld in de BBMI.


Daarnaast leveren wij 2D plattegronden die direct geschikt zijn voor uploaden Funda.


Voordeel van gebruik maken van onze diensten is dat er maar 1 afspraak moet worden gemaakt en wij alles op dit gebied regelen om bij te dragen tot een succesvolle verkoop van je woning.


Fotografie


Wij kunnen ook door ons regionale netwerk van fotografen een afspraak verzorgen voor fotografie en video van je woning. De Fotograaf zal wel zelfstandig een afspraak maken. Alle correspondentie aangaande fotografie zal dan ook via de fotograaf lopen.


Tarieven


Ben je benieuwd naar de verschillende tarieven? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.


Opname van woning


Om de opname van de woning zo vlekkeloos te laten verlopen vinden wij het handig als voor met name het energielabel de volgende zaken geregeld zijn door de bewoner:


Zorg ervoor dat alle beschikbare technische informatie van de woning gereed ligt om aan het einde van de opname te kunnen beoordelen. Denk daarbij aan bouwkundige- en installatietechnische tekeningen en berekeningen, facturen van uitgevoerde werkzaamheden betreffende de isolatie en van de installatie. De duur van de opname varieert tussen de 60 en 120 minuten in de woning. Daarna wordt alles softwarematig uitgewerkt en wij de gegevens zullen verstrekken via de mail. Uitwerking van de gegevens, en versturen van de mail zal normaal gesproken binnen 5 dagen naar de woningopname worden verstuurd.


Specifiek voor de opname van het energielabels voor bestaande woningen geldt het volgende:


 1. Gegevens van de woning worden in het monitoringsbestand opgenomen en zullen worden geregistreerd bij RVO.
 2. Ten behoeve van de borging van ons kwaliteitssysteem kan de certificatie instelling, samen met ons, een controle bezoek brengen aan de opgenomen woning. Wij vragen je medewerking hiervoor indien dit voorkomt.
 3. Als de certificatie instelling geen toegang krijgt tot de opgenomen woning, dan wordt het rapport verwijderd uit de landelijk gegevensbestand van afgemelde rapporten. Wij zullen je hiervan op de hoogte stellen.
 4. De opdrachtgever heeft het recht het volledige projectdossier op te vragen.
 5. Bij opdrachtverstrekking ga je akkoord met bovenstaande en onze Algemene Voorwaarden.

Onze openingstijden


maandag

9:00–17:00


dinsdag

9:00–17:00


woensdag

9:00–17:00


donderdag

9:00–17:00


vrijdag

9:00–17:00